Gaat het er toch nog eens van komen?

De hoge nood aan een welverdiende vakantie manifesteert zich zelfs op dit eigenste ogenblik. Geeuwend, met moeite de ogen openhoudend, en nog eens geeuwend.
Lara, de jongste dochter ten huize van, is daar wellicht niet vreemd aan. Een angstige droom, een bange meid aan je bed en even later in je bed, en je kan vaarwel zeggen tegen je nachtrust.

Negen jaar is het reeds geleden dat we nog op vakantie geweest zijn. En we deden het nochtans graag, op vakantie gaan. De auto inladen en weg richting het zuiden. Kamperen, wandelen, verstand op nul.

Maar dan beslis je op een dag om een huis te bouwen, om kindjes te kopen, om allebei een eigen zaak te starten. En voor je het goed en wel beseft ben je negen jaar verder en heb je geen vakantie meer gehad. Hoogstens hier en daar een snipperdag richting de Ardennen of de kust. Al een paar jaar maken we plannen om toch eens met de 3 kinderen te gaan kamperen, maar telkens was er wel iets dat roet in het eten kwam gooien.

Zo ook dit jaar. Het ziet er veelbelovend uit. We gaan kamperen.
Niet ver van huis.Alhoewel de bergen ons aantrekken kiezen we er bewust voor om de eerste keer met 3 kleine kinderen wat dichter bij huis te blijven. Aangezien er een regio is die ons reeds langer aanspreekt, maar net te ver is om als daguitstap aan te doen, gaan we kamperen in Zeeland. Een korte zoektocht op het internet bracht ons bij een leuke, kleinschalige boerderijcamping in Zeeland op een paar honderd meter van het strand. Geen overbodige luxe – we zijn tevreden met een wc en stromend water – en maximum 20 tenten.

Trouwens, gesproken over een wc, dit doet me er aan denken dat ik eens langs de salontafel van Muggenbeet moet passeren voor het grote WC-boek. Cultuur van onder bekeken!

Het probleem is wanneer je al heel lang iets hebt moeten missen en je hier al even lang naar uitkijkt, de kans op een teleurstelling des te groter wordt. Maar we blijven optimistisch! We gaan dit jaar op vakantie!

Ik kijk er al naar uit om de scheldekeringen te gaan bezoeken, het werkeiland Neeltje Jans, Middelburg, Vlissingen, … .
Opdracht voor de aandachtige lezer: Al jouw favoriete tips voor deze regio zijn vanharte welkom!

2017-09-30T16:59:00+00:00

Eén reactie

  1. muggenbeet 29 januari 2011 om 16:19 - Antwoorden

    de eerste camping die wij mét kinderen deden was deze van Beaufort in Luxemburg. Veel geween ‘s nachts maar gelukkig toch ook begrip hiervoor van de andere kampeerders. Succes ermee.

Geef een reactie