Haspengouw

Haspengouw 5Haspengouw 6Haspengouw 7Haspengouw 8Haspengouw 9Haspengouw 1
Haspengouw 2Haspengouw 3Haspengouw 4

Haspengouw, a set on Flickr.

Eén van de mooiste tijden van het jaar in Haspengouw is wanneer de bomen volop in bloei staan.

Wij hebben het geluk met één voet in Haspengouw en één voet in het Hagenland te wonen. De boomgaarden komen letterlijk tot in onze achtertuin.

Onlangs hebben we een kleine rondrit gedaan door Haspengouw en enkele mooie plekjes aangedaan om enkele van die bloesems ook hier tot in de eeuwigheid vast te leggen.

Vooral sinds de serie “Katarakt” op tv is geweest, krioelt het hier ‘s zondags van de dagjestoeristen die ook wat van de bloesems willen meepikken. En spijtig genoeg is dat “meepikken” letterlijk bedoelt.

Toeristen die ganse takken van de bomen afdoen om als souvenir mee te pakken. Fietsers die de middelvinger opsteken naar de fruitboeren wanneer die met hun tractor willen passeren, gasten “uit de Vlaanders” die het nodig vinden om hier met hun quads te komen crossen tussen de boomgaarden, … . Slechts één procent van de toeristen sponsoren de lokale economie door een terrasje aan te doen.

Kan je geloven dat de boeren die toeristen liever niet zien komen? Haspengouw, ‘t is niet allemaal rozengeur en maneschijn!

2017-09-30T16:59:00+00:00

2 Reacties

  1. muggenbeet 27 april 2011 om 16:29 - Antwoorden

    mooie foto’s uit Haspengouw. En…. een andere look voor jullie site ook. Moet ik ook dringend eens doen, die brouwerij van Kerkom daar in de buurt. groetjes

    • Johan 30 april 2011 om 20:11 - Antwoorden

      Als je een bezoek brengt aan Marc en zijn vrouw, vergeet dan zeker niet een stuk “Bink kaas” mee naar huis te nemen! Kaas gemaakt met de blonde Bink, en het Bink brood, gemaakt met de donkere Bink. Aanraders!

Geef een reactie