Het leven door een roze bril

Iedereen die in de laatste paar decennia een plat gat gekregen heeft van op de schoolbanken te zitten kent het wel. Het medisch schooltoezicht. Tegenwoordig netjes het “CLB (centrum voor leerlingenbegeleiding)” geheten.
Ook de kindjes hier ontsnappen er niet aan.
Vooral de jongste dochter zal het niet snel vergeten.
Tijdens het 2de kleuterklasje kreeg zij plots een brief mee. Tijdens de controle had men problemen met haar zicht vastgesteld. Yeah Right! Dat zeggen die die vroeger mijn moeder de gordijnen injoegen met de boodschap dat ondergetekende een hartafwijking zou hebben.
Dus, wat is onze reactie: “Take it easy”.
Wanneer zij na een nieuwe controle in het 3de kleuterklasje dezelfde boodschap mee naar huis krijgt, en we zelfs telefoon krijgen van het CLB met de vraag waarom wij niet ingaan op hun aanbeveling, beslissen we dan toch maar om een afspraak te maken met een oogarts.
Resultaat: 2 luie ogen, en voor de volgende 3 maanden het leven door een roze bril bekijken 🙂
Als de dochter in kwestie iets tegen haar zin moet doen of dragen, dan zorgen wij gewoon dat het betreffende onderwerp een rozig kleurtje heeft en het probleem is al voor meer dan de helft verholpen.
Een prinses in hart en nieren.
Na 3 maanden volgt een nieuwe controle. Hopelijk is er dan vooruitgang geboekt. Indien niet, dan wordt het de ogen beurtelings afplakken. Laten we hopen!

2011-01-20T20:14:09+00:00

Geef een reactie